lunes, 4 de enero de 2016

LA DESCONEGUDA FONT DE CAN MAGRE ???
------------------------------------------------------------------
Aquest 2016 visitarem la masia de Can Magre i la seva font situada a Cerdanyola del Valles, prop de la Vall de les Feixes i veurem com l aigua era un element indispensable per a els pagesos del mas Magre.
Avui totalment abandonada cuan la vam visitar el desembre del 2009 vam trobar diferents pous i canalitzacions, recursos hidrografics que ara fem publics.




A dalt del cami on s arriba al mas hi ha un pou (semore amb aigua afortunadament) i una canalitzacio, com una mena de pontet que creua el cami fins a Can Magre:









En la part de darrer del mas hi ha una bassa cuadrada on arrivaba l aigua i s enmagatzemava per diferents usos:



A sota de mas hi ha uns murs i un altra lloc de retencio d aigua i a sota la posible Font de Can Magre.
Descoberta i arranjada el 5 de desembre de 2009 i 2014 per en Jose alvarez: (fotografies) :









No sabem sui aquesta podria ser la font doncs hi ha masos que no tenen font d aigua natural pero el que si sabem es que es ben curios i animo a tots els lectors d aquest blog que em doneu alguna resposta.
I si voleu mes coses interesants, a sota una mica mes avall amagada entre els alzines, fullararca i diverses plantes trobem un altre pou excavat  i un safareig :





Can Magre i la seva Font, una historia que cal descobrir.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´


P.D. Avui m he assabentat que D. Leopoldo Gil Nebot  de Can Cata, a mort als 94 anys.EPD.


                                                       Foto Diario de Navarra.Cedida


P.D.Tambe tenim que lamentar la perdua de D. Tomas Grau Garriga que va morir el 10  de gener de 2016 als 89 anys, "historiador " de Sant Cugat del Valles,component de la Penya Regalessia........EPD.


                                                          Foto : totsancugat

P.D .I tristement tambe tenim que donar la noticia que  el gran historiador de  Collserola i Molins de Rei  i les seves masies D. Josep Maria Jorda i Capdevila ha mort als 97 anys el mateix 10 de gener. EPD.


                                                       Foto: Ajuntament de Molins de Rei
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

No hay comentarios:

Publicar un comentario