viernes, 10 de abril de 2015


             FUENTES EN LAS MONTAÑAS DE COLLSEROLA


"Avui dia 10 d abril de 2015 ,aniversari del meu pare Jose,començo aquest "modest " blog sobre Collserola i concretament sobre FONTS i MINES D AIGUA,encara que tambe tindra cabuda tot el patrimoni Historic-Artistic i Religios d aquest Parc Natural que es el meu i el vostre i que estimo de tot cor.
I el perque del nom, be,el primer llibre que va caure en les meves mans i que  em va tranportar a coneixer-estudiar i estimar mes be les FONTS i MINES de COLLSEROLA  va esser el llibret-mapa "Fuentes en las montañas de Barcelona "  ( 1ª ed 1950-2ª ed. 1956-3ª ed. 1963 ) del gran cartograf i excursionista  D. Xavier Coll de la muntanyenca Editorial Alpina.
La meva passio per Collserola la tinc que agrair al meu pare Jose i la meva mare Antonia que ja desde que vaig neixer ( i una mica abans!!) em portaven al castell de la Bel Doncel o castell de Torre Baro, a Collcerola.Em van fer estimar la muntanya a Collserola i a Galicia, d on tambe soc part d ella.Estimar i coneixer o coneixer per estimar.
Durant aquest cami que va començar el 1975, he conegut moltes mes persones que m han aportat molt del que se i que vull agrair.
El meu avi Manuel per ser un estudios de tot.
Al meu altre avi "Papa Antonio " que em va explicar  i ensenyar moltes histories de muntanya.
La meva avia Dolores "Puchi " per portarme en "carrito " a la muntanya.
Al meu germa Oscar  que vam fer moltes rutes i que em va introduir en la fotografia amb una Minolta.
Al bon amic Miquel tormos, company del meu pare en la piscina que em va explicar moltes histories i fotos de les fonts i que gracies a ell vaig coneixer al Arxiu Historic de Roquetes Nou Barris.(AHRNB).
A l Arny,Vicenç, Ricard( un gran historiador ) i Neus, Mª Rosa, Mª LLuisa,Dani,Pepe,Jordi tot ells de l Arxiu quand vaig començar a col laborar a la despres anomenada  "Aula Collserola" a l octubre de 2003.
A en Daniel Oriol, creador de molts grans recorreguts GR que amb una gorra vermella, una motxila i un basto ens va indicar on era la original Font del Gos al febrer de 2004.
A en Jose ,gallec que ens va explicar l historia de la Font de Vall-par. 
Al Sr. Isidre que molt amablement ens va ensenyar la Font i mina dels Gats o de Can Boba. "Al catalan ",Sr Antonio que gustosament ens va explicar l historia de la Font del Gos.           Al Sr Manuel del restaurant-masia de Can Ribes per explicar me histories de Molins de rei i les seves masies i deixar me veure la Mina i Pous de Can Ribes.                                          A Manel Marine , masover de Can Gelabert per mostrar me la mina i font del mas.
Al Sr Ramon de Can Ribas per explicar me histories del Casino i fonts de la Rabassada.       Al entranyable Josep Mª Boira de Can Candeler per xerrar sobre masies de Sant Just i mines.
A Lukas, un "rodamons " per deixar me veure la Fuente de Los Pinos,antic restaurant.
Al veterinari de Can Modolell i companyia que estan restaurant la torre de Sr Paco.
Al bon amic Sr Juan i la seva dona, de la Creu d en Blau,del Bar-Restaurant Talisman II per explicar me moltes coses de Can Flo i a l  estiu de l any 2003 explicar me on estava la Font de la Rosalia. 
A Jesus Martinez Polo per detallar me molt amablement on estava la Font del Forn o del Pica-pica i la Font dels Caçadors. 
Molt especialment a la Mar i al Sebas alma mater de la revista GUIPARCOLLSEROLA on vaig a començar a escriure al novembre de 2009 i que tants moments de felicitat em va donar.
Al Cisco i  a la redaccio de La Vall de Vidre on vaig publicar  algun article encara que no tots.
Al meu amic Jorge que m acompanya a moltes excursions per la serra .
A la meva parella, Viki  que l engresco a  trobar llocs i fonts amagades per torrents i rieres.
Al meu amic de tota la vida , Carlos  "Charly ",que es un bon company de muntanya.
A tots i totes els que ara no recordo per trobar me amb ells/lles a la serra.
A tots ells i elles gracies !!!                                            
                                                  Dany Alvarez, excursionista i fontaire.

7 comentarios:

 1. Fuentes en las montañas de Collserola. Bienvenidos.Benvinguts !!!!!

  ResponderEliminar
 2. Ànim Dany,

  Això de portar un blog és una dura tasca, espero que siguis més constant que jo amb el meu que ho tinc abandonat des de no sé quan.

  Una salutació i feliç blog.

  JesúsMartínez

  ResponderEliminar
 3. Moltes gracies. Muchas gracias por estar ahí .Un fuerte abrazo y aquí estoy.

  ResponderEliminar
 4. Enhorabuena por el blog!! y espero ver por aqui fuentes nunca vistas!

  ResponderEliminar
 5. Hola, Dany! Estic mirant de trobar informació sobre la Font Rosita, però no hi ha manera! En coneixes la història, o saps on puc trobar informació o algú que me'n sàpiga dir alguna cosa? Moltes gràcies!

  ResponderEliminar
 6. Naturalment, el nom correspon a algún membre de la familia Miralles.
  El consorci del parc de collserola potser tindra informacio ja que esta font esta dins de la propietat de vil la Joana, antic Mas ferrer. Be ja tens alguns pista!!

  ResponderEliminar
 7. Moltíssimes gràcies, Dany!! :D

  ResponderEliminar